latinica  ћирилица
24/02/2020 |  13:21 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Хрватска: Спаљују лутке Срба, љевичара, новинара, хомосексуалаца...

Карневали у Хрватској постају мјеста за нападе на мањине - на Србе, новинаре, љевичаре, истополне бракове, а то је припрема за неку будућу Хрватску, оцјењује се у коментару портала "24. часа".
Имотски: Паљење лутки на карневалу - Фото: Screenshot/YouTube
Имотски: Паљење лутки на карневалуФото: Screenshot/YouTube

 То је припрема за земљу у којој ће читаве друштвене групе бити проглашаване за неприхватљиве и опасне и на које ће бити сваљивана кривица за све проблеме у друштву.

Прошле године у Каштелима су током карневала спалили лутку Милорада Пуповца у српској народној ношњи, као персонификацију српске мањине у Хрватској.

Истовремено, не спаљују лутке моћника, криминалаца, мафијаша, корумпираних политичара, локалних шерифа и свих они који загорчавају живот људима, систематски уништавају државу и сносе највећу одговорност за осиромашивање..

Како то изгледа кад већина спаљује мањину? Као фашизам - наводи се у тексту.

На карневалу у Имотском спањена се лутке геј пара који је усвојио дијете.
Оно што је посебно забрињавајуће јесте чињеница да су на челу карневалске поворке поворке ишла мала дјеца.

Смисао карневала јесте у томе да се људи симболички свете онима који им се читаву годину замјерају. Паљење друштвених група не спада у дух карневала, не поклапа се с весељем, слављем и хумором, већ изазива мржњу и подстиче на насиље.

У Хрватској дјецу уче да спаљују мањине - националне или сексуалне, свеједно. И то према потреби, закључује портал "24.часа".