latinica  ћирилица
24/02/2020 |  19:19 ⇒ 19:28 | Аутор: РТС

Њемачка: Аутомобилом улетио у поворку, више од 30 повријеђених (ФОТО/ВИДЕО)

Повријеђено је више од тридесет особа када је 29-годишњи држављанин Њемачке аутомобилом улетио у карневалску поворку у граду Фолксмарсену. Возач намјерно улетио у карневалску поворку, саопштила полиција.

Мушкарац који је данас аутомобилом улетио у карневалску поворку на западу Њемачке и повриједио 30 људи укључујући дјецу, учинио је то намјерно, саопштила је полиција.

Аутомобилом улетио у карневалску поворку у Фолксмарсену

Возач је ухапшен, али полиција није могла одмах да саопшти детаље о мотивима за насилни упад на прославу у граду Фолкмарсену, који се налази око 280 километара југозападно од Берлина.

- Радимо под претпоставком да је ријеч о намјерном чину - рекао је портпарол полиције Хенинг Хин, наводећи да међу повријеђенима има оних чије су повреде опасне по живот, као и дјеце.

Према његовим ријечима, возач аутомобила који је улетио у карневалску поворку био је 29-годишњи њемачки држављанин, пренио је Ројтерс информацију ТВ Хесеншау.

Алегемајне Цајтунг јавља да се аутомобил, сребрни Мерцедес, зауставио тек 30 метара послије тренутка када је улетио међу људе.

Инцидент се догодио током карневала у Фолксмарсену у њемачкој савезној држави Хесен који се одржава уочи Чисте сриједе којом почиње Велики пост.

Полиција Хесена саопштила је на Твитеру да се сви карневали из предострожности у тој савезној држави отказују.

Прије само четири дана у оружаном нападу у граду Ханау, убијено је девет особа, а четворо повријеђено.

Тијело осумњиченог пронађено је у његовој кући, а претпоставља се да је извршио самоубиство.