X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
25/02/2020 |  08:55 ⇒ 12:23 | Извор: РТРС

Војску Црне Горе припремају за излазак на улице?

Дио припадника Војске Црне Горе добио је инструкције од својих старјешина да би у случају погоршања безбједносне ситуације због протеста поводом спорног Закона о слободи вјероисповијести, могао бити ангажован као помоћ полицији у очувању јавног реда и мира, пишу Вечерње новости.
Војска Црне Горе (Фото: Vojska CG) -
Војска Црне Горе (Фото: Vojska CG)

Како наводи београдски дневник, овај потез црногорског војног врха изазвао је незадовољство припадника Војске, који у томе виде покушај да оружане снаге ставе у службу политике и окрену их против сопственог народа.

Зебњу црногорских официра и војника додатно појачавају гласине о могућем ангажовању пријатељских сусједних земаља, додају Новости, које пишу и да су Хрватска и Словенија овај позив наводно одбиле.

Лист додаје и да, упркос негирању црногорских власти да би у случају погоршања ситуације могле да се укључе специјалне снаге из Приштине, и даље због тога међу припадницима ВЦГ лебди зебња.

Новости наводе и да је припадницима ВЦГ забрањено да учествују на литијама у организацији Српске православне цркве, које је црногорски режим прогласио политичким активностима.

Војници су тако, наводе Новости, стављени у клинч и између закона о војсци и својих породица и пријатеља који учествују на скуповима.