latinica  ћирилица
25/02/2020 |  09:03 ⇒ 09:05 | Аутор: vecernjenovosti

ЛШ: Месија чека "кавез" у Напуљу, Челси дочекује Бајерн

Стадион "Сан Паоло" претвориће се вечерас (21.00) у гротло, будући да у првом мечу осмине финала у госте Наполију стиже Барселона, предвођена распуцаним Лионелом Месијем, званично најбољим фудбалером свијета. У другом дуелу данашњег програма, у репризи финала 2012, састаће се бивши прваци континента, Челси и Бајерн, на "Стамфорд бриџу".

Каталонци нокаут-фазу започињу у добром расположењу, будући да су тријумфом против Еибара (5:0) преузели лидерску позицију у Примери. На том сусрету Меси је био четвороструки стријелац, чиме је послао пријетећу поруку Наполитанцима. Међутим, и да није било те страшне партије Аргентинца, тренер Наполија Ђенаро Гатузо би знао одакле му пријети највећа опасност. Како пише "Коријере дело спорт", стратег италијанског прволигаша је спремио "кавез" за Леа, како би га неутралисао. Неће ставити "фластер" на Аргентинца, већ ће га окружити тројицом-четворицом чувара.

- Знамо да нас чека тежак посао, али наш императив је да постигнемо гол - истиче Меси, пред први дуел Барсе са Наполијем у историји.

- У елиминационим рундама веома је важно да се погоди на страни, то често буде и пресудно. Најбоље се то видјело прошле сезоне у полуфиналу, када смо изгубили на терену Ливерпула - додао је Меси.

Занимљиво је да су Каталонци послије 2015, када су посљедњи пут били на трону, испали сваки пут уколико нису затресли мрежу на страни, а то им се догодило против Атлетика, Јувентуса, Роме и "редса". Пред двобој у Напуљу, интересантан је и податак да вечерашњи противници нису изгубили ниједан меч у групној фази овогодишњег циклуса.

- Предстоји нам борба са великим клубом, који има фантастичне фудбалере. Барселона је у протеклих 15 година један од најјачих тимова на планети - каже тренер Наполија Гатузо, који би требало да од првог минута укаже шансу српском дефанзивцу Николи Максимовићу.

- Управо чињеница да играмо са јачим од нас требало би да нам да додатни мотив, да превазиђемо себе. Поштујемо госте, али нема страха - рекао је Гатузо.

И други сусрет је спектакл у најави. Челси је побједом над Тотенхемом (2:1) у прави час изашао из кризе и показао снагу, док Бајерн стиже у енглеску престоницу као једини тим са свих шест тријумфа у групној фази. Најубједљивију је забљежио баш у Лондону, гдје је демолирао "пјевце", тада под вођством Маурисија Покетина (7:2).

Од четири међусобна дуела ових екипа (скор 1 2 1), најзначајнији је био онај у Минхену прије осам година, када су "плавци" послије бољег извођења пенала освојили европску круну. У том мечу је капитен био садашњи менаџер Френк Лампард, а за минхенски тим су играла тројица актуелних првотимаца, Мануел Нојер, Томас Милер и Џером Боатенг.