latinica  ћирилица
25/02/2020 |  09:52 | Аутор: СРНА

Путин: Притисак на подређене да би боље радили

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да своје подређене држи под "константним административним притиском" да би били активнији и боље обављали своје дужности.
Владимир Путин (фото: Sputnik / Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (фото: Sputnik / Михаил Климентьев)

- Морам да константно опипавам пулс ствари и морам да држим под притиском све оне који су одговорни за задатке у вези са националним пројектима - рекао је Путин у интервјуу агенцији ТАСС.

Он је додао да је овакав приступ неопходан.

- У супротном, као што сам видио на основу довољно искуства, чим тај притисак и врелина попусте, људи генерално почињу да љенчаре и спуштају гард - рекао је руски предсједник.

Путин је открио да је морао да повиси тон у разговорима са бившим економским званичницима јер су се противили реализацији одређених пројеката због високих трошкова.

Он је рекао да се бивши министар финансија Алексеј Кудрин "свему противио", укључујући градњу обилазнице око Санкт Петербурга, као и бивши министар економије Херман Греф.

Они су говорили да се мора имати у виду макроекономска ситуација и да се буџет не смије избацити из равнотеже, додао је руски предсједник.

- Пристали су да издвоје средства за градњу обилазнице тек када сам повисио тон - рекао је Путин.

Он је додао да је исту тактику морао да примијени и када је ријеч о другим великим инфраструктурним пројектима, попут оних у Сочију, али да је на крају све изграђено и у функцији.

Путин је рекао да је првенствени циљ националних пројеката стабилан развој земље, али да појединачни пројекти и државни програми више нису довољни.