latinica  ћирилица
25/02/2020 |  10:14 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Ђаковићева о конкурсу "Зашто је култура (мени) важна?"

Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписало је кoнкурс под називом "Зашто је култура (мени) важна?" зa подршку ученицима средњих школа у Републици Српској који имају склоности према умјетности. Гошћа Јутарњег програма  била је Тања Ђаковић, помоћница министарке за културу Републике Српске Тања Ђаковић.

Конкурс се односи на шест области умјетности.

Сви зaинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија), књижевност (приповијетка/кратка прича или поезија), драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм (играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација).

- Из сваке области биће награђена по три рада.

Конкурс остаје отворен до 28. фебруара 2020. године, а услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су у свим средњим школама у Републици Српској те објављени на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.