latinica  ћирилица
25/02/2020 |  10:45 | Аутор: СРНА

Подржане измјене и допуне Закона о систему државне помоћи

Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву усвојила у другој комисијској фази Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи у БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

За предложена рјешења гласала су четири члана комисије, уздржани су били чланови комисије из Републике Српске - предсједавајући Драган Богданић и члан Ненад Стевандић.

Предложене измјене и допуне Закона о систему државне помоћи односе се на неопходно усклађивање система државне помоћи са обавезама преузетим међународним уговорима које је потписала и ратификовала БиХ, а посебно обавезама које слиједе из процеса европских интеграција, односно ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи у БиХ на дневном је реду сутрашње сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Са четири гласа за и два уздржана усвојен је и извјештај о раду Комисије за спољну трговину и царине за прошлу, те приједлог оријентационог радног плана Комисије за ову годину.