latinica  ћирилица
25/02/2020 |  12:46 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Уклоњено смеће око некадашњег хотела "Панорама" на Палама

Млади социјалдемократи Пале данас су организовали акцију уређења простора око некадашњег хотела "Панорама" на Палама, како би уклонили гомилу смећа коју су оставили несавјесни појединци.
Уклоњено смеће око некадашњег хотела "Панорама" на Палама - Фото: СРНА
Уклоњено смеће око некадашњег хотела "Панорама" на ПаламаФото: СРНА

Предсједник Младих социјалдемократа Пале Лука Цицовић рекао је новинарима да су се окупили како би очистили плато око некадашњег хотела, те да овим гестом омладина СНСД-а показује друштвену одговорност.

Он је додао да је данашња акција само једна у низу које ће спровести у наредном периоду, те позвао све грађане да се активирају без обзира на политичку опредијељеност како би општина Пале била чиста.

Цицовић је захвалио Комуналном предузећу "Пале", које им је уступило камион за одвоз смећа и апеловао да они који се окупљају код некадашњег хотела "Панорама" користе контејнере који су постављени у близини и да не бацају смеће по зеленој површини.

Он је подсјетио да су у претходном периоду Млади социјалдемократи имали низ еколошких активности на уређењу локалне заједнице гдје су средили и офарбали клупе, као и мост на улазу у Пале.

Директор Комуналног предузећа "Пале" Комо Симовић рекао је да то предузеће чисти општину Пале по плану и програму заједничке комуналне потрошње, али да рубна подручја нису у њиховом програму, тако да се често на тим подручјима стварају дивље депоније.

- Једноставно, проблем је омладина која се окупља, што нико не оспорава, али треба више пажње да поведу према околини. Има неодговорних омладинаца, појединаца који све што донесу бацају на простору око "Панораме`- истакао је Симовић и додао да у Комуналном чине све како би то довели у ред.

Према његовим ријечима, сваке године Комунално предузеће крајем зиме очисти простор око некадашњег хотела "Панорама", на почетку љетне сезоне, у току љета и по пријави грађана.

Симовић је навео да се у непосредној близини налазе и два контејнера, али да, нажалост, појединци бацају отпад гдје стигну, те апеловао да млади који се ту окупљају иза себе остављају чисто и не угрожавају природну средину.