latinica  ћирилица
25/02/2020 |  13:51 ⇒ 14:01 | Аутор: СРНА

Беванда: У одвојеним сусретима о сарадњи са Сјеверном Македонијом и УНДП-ом

Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда данас је у одвојеним сусретима са резидентним представником Развојног програма УН у БиХ Стелијаном Недером и амбасадором Сјеверне Македоније Екремом Ебибијем разговарао о стварању бољих услова за сарадњу и економски напредак.
Сарајево - Беванда - Ебиби - Фото: СРНА
Сарајево - Беванда - ЕбибиФото: СРНА

Беванда је са саговорницима разговарао о активностима у Министарству финансија и трезора, које се одвијају без обзира на актуелне политичке прилике у БиХ, саопштено је из овог министарства.

У разговору о будућој сарадњи са Недером, представљена је нова инцијатива УН о финансирању и имплементацији Циљева одрживог развоја који се односи на све земље и начине апликације за пројекте који би могли бити финансирани из тих фондова.

Беванда је истакао значај пројеката УНДП-а које су спроведени у БиХ, те подсјетио да је био копредсједавајући Заједничког управног одбора БиХ и УН, уз очекивање да ће ово тијело убудуће имати конкретније резултате рада.

Током сусрета са амбасадором Сјеверне Македоније, Беванда је истакао дугогодишњу добру сарадњу двије пријатељске земље.

На састанку је наведено да нема отворених питања између двије земље, те да је заједнички циљ чланство у Европској унији гдје је Сјеверна Македонија направила искорак у односу на БиХ.

Саговорници су се сагласили да БиХ и Сјеверна Македонија имају шансу на европском тржишту уколико заједно наступе у одређеним областима, а добар примјер било је заједничко учествовање на привредним сајмовима, због чега економску сарадњу треба поставити као главни приоритет.