latinica  ћирилица
25/02/2020 |  13:56 ⇒ 15:28 | Аутор: Агенције

Погледајте интерактивну мапу ширења вируса корона (УЖИВО)

Вирус корона се од децембра прошле године шири великом брзином. Првобитно је велики број заражених био у Кини и њеној околини, одакле је и кренуо овај вирус.

Према посљедњим информацијама, на глобалном нивоу је заражено више од 80.000 особа, а највећи број забиљежен је у Кини и њеној околини (77.660). За њом је одмах по највећем броју заражених Јужна Кореја (893).

Када је ријеч о европским државама, најгора ситуација је у Италији гдје је вирусом корона заражено 229 особа.

С обзиром на то да се вирус корона раширио по цијелом свијету, у САД-у су заражене 53 особе, у Аустралији 22, док је у скандинавским земљама забиљежен по један случај.

За сада је од вируса корона преминуло укупно 2.699 особа. Највећи број смртних случајева је у Кини у покрајину Хубеи 2.563.

У Италији је преминуло седам особа, а у Француској једна.

Од вируса корона се успјешно опоравило 27.689 особа. Како се могло и претпоставити, и у овим подацима предњачи Кина с обзиром на то да је у њој забиљежен највећи број заражених особа. У кинеској покрајини Хубеи 18.888 особа се опоравило.

У Њемачкој се опоравило 14 особа, у Француској 11, Великој Британији осам, Италији једна особа те такође по једна у Скандинавији.

Свјетска здравствена организација је објавила да је још рано да се говори о пандемији коронавируса, међутим, нагласили су да је потребно да све државе буду у приправности.

ПОГЛЕДАЈТЕ ИНТЕРАКТИВНУ МАПУ СВИЈЕТА КОЈА ПРИКАЗУЈЕ У КОЈИМ ДРЖАВАМА СЕ ВИРУС РАШИРИО.

Црвеном бојом обиљежена су подручја погођена вирусом корона, а ту су и подаци заражених коронавирусом по регијама и државама, али и они о смртоносним исходима и опоравцима.