latinica  ћирилица
25/02/2020 |  15:24 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Практичном наставом до побољшања школског успјеха

У приједорској Пољопривредно – прехрамбеној школи, у циљу побољшања квалитета практичне наставе, на школској економији налазе се два пластеника, али и засаде воћа. Ученици у току седмице имају практичну наставу како би уз теоретски дио своје знање обогатили и у пракси.

Два пластеника површине 600 квадрата служе за узгој повртарских култура, али и расада. У току је садња и узгој расада паприке, парадајза, купуса, диње, лубенице.

Све што науче у школи могу примјенити и на својим имањима. За ученике је подједнако значајан теоретски дио образовања, али и пракса.

Расад, али и повртарски, те производи од воћа продају се у кругу школе, а средства се користе за потребе практичне наставе.

- Све што претекне иде поново у практичну наставу. Сва та средства иду у практичну наставу, евентуално се нешто издвоји за излете дјеце, такође стручне природе - изјавила је професор практичне наставе у Пољопривредно - прехрамбеној школи у Приједору Татјана Стојановић.

Млади лук већ се зелени под школским пластеницима, а у наредном периоду биће доступан и расад, али и повртарски производи.