latinica  ћирилица
25/02/2020 |  15:28 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Сутра посебна сједница Парламента Српске

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је данас да ће 11. посебна сједница парламента на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика бити одржана сутра.

Сједница је заказана за 17 часова, а Колегијум је за ову сједницу утврдио Приједлог дневног реда са једном тачком која се односи на изјашњење о изјавама српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу закључка и одлуке Предсједништва усвојеним 19. фебруара 2020. године веома штетним по виталне интересе Српске, саопштено је из Одсјека Народне скупштине Републике Српске за односе са јавношћу.

Предложено је да буде потврђена изјава српског члана Предсједништва БиХ по којој је закључак о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ 2. и 3. марта 2020. године усвојен без консензуса веома штетан по виталне интересе Републике Српске.

Посланици ће се изјаснити и о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ по којој је одлука о прихватању Споразума о статусу између БиХ и Европске уније о активностима које проводи Агенција за европску граничну и обалну стражу на територији БиХ усвојена без консензуса веома штетна по виталне интересе Српске.