latinica  ћирилица
25/02/2020 |  18:24 ⇒ 18:24 | Аутор: СРНА

Сарајево: Хоспитализовани Кинези немају вирус корона

Налази три кинеска држављана хоспитализована у Клиничком центар Универзитета у Сарајеву, који су тестирани на вирус корона, су негативни, преносе федерални медији.

Налази су негативни, те би кинески држављани који су данас тестирани требало ускоро да буду пуштени на кућно лијечење.

Генерални директор Клиничког центра универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић изјавила је да су у Клинику довезена три кинеска туриста.

- Потребно је да обавијестимо јавност о истини, јер смо примијетили да се шире дезинформације о Клиничком центру. Није истина да су са високом температуром. Дошли су са симптомима прехладе, један са симптомима грипа. Тестирали смо их и они не долазе из регије која је близу вируса. Нема никакве драматичне слике - рекла је Изетбеговићева данас на конференцији за новинаре.

Члан Кризног штаба и шеф Клинике за инфективне болести Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Русмир Баљић изјавио је да је неминовно да ће се вирус корона појавити у БиХ, али да нема разлога за панику.

- Више није питање хоће ли вирус корона доћи или не у БиХ, јер хоће, али спремни смо за то - рекао је Баљић на конференцији за новинаре.

Баљић је додао да за вирус корона тренутно нема терапије и да су у експерименталној фази лијекови који евентуално дјелују.