latinica  ћирилица
25/02/2020 |  18:24 ⇒ 18:24 | Аутор: СРНА

Сарајево: Хоспитализовани Кинези немају вирус корона

Налази три кинеска држављана хоспитализована у Клиничком центар Универзитета у Сарајеву, који су тестирани на вирус корона, су негативни, преносе федерални медији.
Вирус корона (фото:REUTERS/CHINA DAILY) -
Вирус корона (фото:REUTERS/CHINA DAILY)

Налази су негативни, те би кинески држављани који су данас тестирани требало ускоро да буду пуштени на кућно лијечење.

Генерални директор Клиничког центра универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић изјавила је да су у Клинику довезена три кинеска туриста.

- Потребно је да обавијестимо јавност о истини, јер смо примијетили да се шире дезинформације о Клиничком центру. Није истина да су са високом температуром. Дошли су са симптомима прехладе, један са симптомима грипа. Тестирали смо их и они не долазе из регије која је близу вируса. Нема никакве драматичне слике - рекла је Изетбеговићева данас на конференцији за новинаре.

Члан Кризног штаба и шеф Клинике за инфективне болести Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Русмир Баљић изјавио је да је неминовно да ће се вирус корона појавити у БиХ, али да нема разлога за панику.

- Више није питање хоће ли вирус корона доћи или не у БиХ, јер хоће, али спремни смо за то - рекао је Баљић на конференцији за новинаре.

Баљић је додао да за вирус корона тренутно нема терапије и да су у експерименталној фази лијекови који евентуално дјелују.