latinica  ћирилица
25/02/2020 |  19:19 | Аутор: СРНА

Боцан-Харченко: Београд сам треба да одлучује о својој будућности

Србија сама треба да одлучује о својој будућности, а Русија никада неће имати циљ да прави подјеле у региону и Европи и залаже се за недјељиву заједничку безбједност, рекао је руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.
Александар Боцан-Харченко (фото: Lola Đorđević) -
Александар Боцан-Харченко (фото: Lola Đorđević)

Боцан-Харченко је на пријему у руској Амбасади поводом Дана браниоца отаџбине, истакао да су односи Србије и Русије на највишем нивоу.

- Велика нам је част што ће представници Србије и Русије заједно бити на обиљежавању Дана побједе. Увијек смо били заједно, на правој страни историје и боримо се против њене ревизије - рекао је Боцан-Харченко.

Он је нагласио да је празник Дан браниоца отаџбине симбол руске историје и херојских традиција, јединства војске и народа, пренио је "Спутњик".

- Ово је празник цијелог руског народа. Ово је празник стваралаца побједе и оне највеће, у великом отаџбинским рату чијих 75 година обиљежавамо ове године - рекао је Боцан-Харченко.

Он је истакао да модерна руска армија наставља традицију својих предака.

- Садашња руска армија брижљиво гради традиције руске војске. Она је оспособљена да одговори на сваки изазов и да помогне својим пријатељима - нагласио је Боцан-Харченко.

Пријему присуствују предсједник Србије Александар Вучић, предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић, министар одбране Александар Вулин, министар рада Зоран Ђорђевић, предсједник Српске академије наука и уметности Владимир Костић, представници "Ноћних вукова", јавног живота и дипломатског кора.