latinica  ћирилица
25/02/2020 |  21:27 ⇒ 22:08 | Аутор: СРНА

Бањалука прогласила најбоље спортисте

Рукометаш Рукометног клуба "Борац М:тел" Бојан Љубишић изабран је вечерас у Бањалуци за најбољег спортисту у мушкој конкуренцији овог града у прошлој години, док је у женској конкуренцији најбоља била одбојкашица Универзитетског одбојкашког клуба "БЛ волеј" Соња Вујнић.
Најбољи спортисти Бањалуке - Фото: nezavisne novine
Најбољи спортисти БањалукеФото: nezavisne novine

Љубишић је истакао да му је част што је изабран за спортисту године града Бањалука.

- Ове године је 70 година Рукометног клуба `Борац`, великана спорта без којег не бих вечерас био овдје - рекао је Љубишић у обраћању на избору најбољег спортисте Бањалуке у прошлој години.

Награда за животно дјело припала је спортском раднику Небојши Куштриновићу.

Градоначелник Игор Радојичић нагласио је да је Бањалука град спорта, који је поносан на своје спортисте.

- Окупља нас осамнаести пут избор спортисте године нашег града. Захваљујући спортским резултатима ова манифестације је опстала - рекао је Радојичић.

Он је истакао да му је жеља да Бањалука има много нових успјешних спортиста.

- Град Бањалука је у протекле двије године повећао средства за спортске клубове и манифестације за 43 одсто. Значајно је што имамо и бесплатне школске спортске секције - додао је Радојичић.

Најбољи мушки спортски колектив у прошлој години је Рукометни клуб "Борац М:тел", у женској конкуренцији је Кошаркашки клуб "Орлови", а најуспјешнији спортски догађај је АТП челенџер "Српска опен".

Избору су присуствовали министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, званице из јавног и спортског живота Бањалуке, Српске и Србије.