latinica  ћирилица
26/02/2020 |  07:28 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

На захтјев Додика посебна сједница НСРС (РТРС плус)

У Народној скупштини Републике Српске биће одржана посебна сједница, на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

На дневном реду биће само једна тачка - Изјашњење о изјавама члана Предсједништва БиХ из Републике Српске о проглашењу Закључка и Одлуке Предсједништва БиХ, усвојених на 9. редовној сједници, одржаној 19. фебруара, веома штетним по виталне интересе Републике Српске.

Ријеч је о Додиковим изјавама о штетности посјете предсједника Црне Гoре Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Посланици ће се изјаснити и о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је одлука о прихватању Споразума о статусу између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалну стражу /Фронтекс/ на територији БиХ усвојена без консензуса веома штетна по виталне интересе Српске.

За опозицију, беспредметно је разматрање изјаве о Ђукановићевој посјети, док ону о Фронтексу подржавају. За СНСД то је политикантство.

Сједница, која се одржава на захтјев српског члана Предсједништва БиХ, заказана је за 17.00 часова, а можете је пратити директно на нашем програму РТРС плус и на нашем порталу.

Приједлог дневног реда 11. посебне сједнице можете прочитати ОВДЈЕ.