latinica  ћирилица
26/02/2020 |  08:39 ⇒ 22:00 | Аутор: vecernjenovosti

ЛШ: Двобој генија у осмини финалa - Гвардиола на Зидана у Мадриду

Мадрид ће вечерас (21.00) бити поприште битке генијалних тренерских умова, Зинедина Зидана и Пепа Гвардиоле. У првом мечу осмине финала Лиге шампиона састају се Реал и Манчестер сити, на чијим клупама сједе трофејни стручњаци, који знају како се осваја европска титула и то са стилом, лијепим фудбалом. У другој утакмици вечерашњег програма, Јувентус са Кристијаном Роналдом иде у госте Лиону.

На конференцији за медије уочи сусрета на стадиону "Сантјаго Бернабеу", "Зи-Зу" је пробао да пребаци светла позорнице на играче.

- Ово није меч Зидан - Гвардиола, него Реал - Сити. Ипак, сматрам да је Пеп најбољи тренер на свијету, иако постоји неколико стручњака топ класе у овом моменту - истакао је Француз, који је три пута био првак континента са "краљевима" у улози кормилара.

- Гледаоци желе да виде атрактиван фудбал, и вјерујем да ће тако и бити. Циљ је да наше навијаче учинимо поносним послије овог дуела и да направимо добру увертиру пред дерби са Барселоном у недјељу - додао је Зидан.

Реал и Сити су се до сада четири пута сударали, и засад шпански гигант нема пораз - скор 2 2 0. Претходни двомеч из 2016. одучио је један гол, тачније аутогол играча "грађана" Фернанда (1:0, 0:0). Било је то друго, и засад посљедње полуфинале за клуб са "Етихада".

- Сматрам да је вријеме да ова генерација уради нешто велико - каже Кевин де Брујне, један од најбољих фудбалера Ситија.

- Ако не успијемо да освојимо Лигу шампиона, памтиће нас као губитнике. Због тога идемо у Мадрид да играмо нашу игру, да успоставимо контролу на мечу, и да побиједимо - навео је Де Брујне.

Домаћи ће наступити без повријеђених Едена Азара и Марка Асенсија, али и поред тога, према писањима шпанских медија, Лука Јовић сигурно неће бити стартер. С друге стране, енглеска екипа стиже у најјачем саставу, Пеп, који има двије европске круне са Барсом, може да бира.

За разлику од двобоја у Мадриду, окршај у Француској између Лиона и Јувентуса, има изразитог фаворита, тим Јувентуса.

"Стару даму" предводи Роналдо, који ће одиграти 1001. утакмицу у сениорској каријери у свим такмичењима, током које је 128 пута био стријелац само у Лиги шампиона.

КЛАДИОНИЦЕ И ДАЉЕ УЗ СИТИ

Без обзира на двогодишњу суспензију из европских такмичења од љета, европске кладионице и даље вјерују да је Манчестер сити фаворит за освајање ЛШ 2019/2020.

"Вилијем Хил" је понудио квоту 5,00 да ће "грађани" први пут постати прваци континента, а други на листи је бранилац трофеја Ливерпул (6,00), иако је са 1:0 изгубио први меч осмине финала од Атлетика.

БРОЈКЕ

2 пута је Манчестер сити био у полуфиналу ЛШ
12 титула првака Европе освојио је Реал Мадрид
50 сезону у елитном такмичењу играју "краљеви"