latinica  ћирилица
26/02/2020 |  12:55 | Аутор: СРНА

Требиње: Одржана сједница штаба за ванредне ситуације, нема обољелих

У Требињу је одржана сједница Штаба за ванредне ситуације на којој су донесени закључци у вези са борбом против вируса корона, те констатовано да на овом подручју нема обољелих.
Требиње - Штаб за ванредне ситуације - сједница - Фото: СРНА
Требиње - Штаб за ванредне ситуације - сједницаФото: СРНА

Директор Дома здравља Требиње Бранка Драшковић рекла је да на овом подручју нема обољелих од вируса корона, а све што је било сумњиво стављено је под надзор, захваљујући Регионалном заводу за јавно здравство и епидемиолозима.

- Апсолутно не постоји сумња да је неко оболио, а ми смо све договорили на овом састанку и поступићемо по наредби. Вечерас ћемо се поново састати - каже Драшковићева.

Она је истакла да нема разлога за панику и да грађани могу бити мирни.

- Ово је новонастала ситуација којој се морамо прилагођавати у ходу. Сви морају имати апсолутно повјерење у здравствени систем и у локалну заједницу - поручила је Драшковићева.

Она каже да грађани треба да избјегавају масовна окупљања, те да је најважније редовно прати руке, а они који осјете било какав симптом морају се јавити у Дом здравља.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је на конференцији за новинаре да је један од закључака ове сједнице да се морају поштовати све наредбе надлежних институција.

- Одредили смо локацију у Требињу у случају да дође до заразе овим вирусом, на којој би били смјештени ти људи - каже Ћурић.

Он је навео да је разговарано и са представницима Јединице граничне полиције Требиње која већ спроводи одређене мјере заштите.

Ћурић каже да ће у свим установама у Требињу бити летак са списком превентивних мјера.

Данашња сједница одржана је у складу са наредбом Министарства здравља и социјалне заштите, а на приједлог Института за јавно здравство Републике Српске.