latinica  ћирилица
26/02/2020 |  13:11 ⇒ 13:12 | Аутор: Агенције

Други заражени у Хрватској ради у ХЕП-у; Запослени послати кући

Након што је потврђено да је заражен и брат близанац прве заражене особе од вируса корона у Хрватској, и да ради у Хрватској електропривреди затворен је ресторан у згради, а дио запослених је послан кући.
ХЕП - Фото: Screenshot/YouTube
ХЕПФото: Screenshot/YouTube

- Стање у Хрватској електропривреди у вези са заразом вируса корона је под надзором. По сазнању да је једна од особа код које је потврђена зараза вирусом корона, запослени с радним мјестом на локацији сједишта ХЕП групе у Загребу, на наведену локацију су дошли надлежни епидемиолози Наставног завода за јавно здравство др. Андрија Штампар, који су одмах почели с епидемиолошким прегледом и провјером свих простора у којима се кретао обољели.

- Сходно њиховим упутама, у ХЕП-у се проводе препоручене мјере. Сви запослени за које се утврдило да су били у блиском социјалном контакту с обољелим, обавијештени су да требају код куће остати у самоизолацији. Дате су им упуте да прате своје здравствено стање те да се у случају појаве симптома болести телефонски јаве свом доктору и надлежном епидемиологу. Отказани су сви већи радни састанци који нису нужни да одвијање радних процеса. Запослени се упућују да примјењују појачане хигијенске мјере и друге мјере препоручене од стране епидемиолошке службе. Током дана провесће се дезинфекција свих простора у сједишту ХЕП-а којима се кретао обољели - наводи се у саопштењу ХЕП-а.

Овлаштене службе ХЕП-а осигуравају услове за интегритет радних процеса у ХЕП-у од важности за функционисање електроенергетског система Хрватске - поручили су из ХЕП-а.