latinica  ћирилица
26/02/2020 |  13:28 | Аутор: СРНА

Бањалука: Почело бетонирање код новог моста у Српским Топлицама (ФОТО)

У оквиру градње новог моста у бањалучком насељу Српске Топлице почело је бетонирање потпорних зидова на лијевој обали ријеке Врбас, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Инфраструктура-Српске Топлице - Фото: Facebook
Инфраструктура-Српске ТоплицеФото: Facebook

У досадашњем току радова, изграђени су приступни путеви до воде на обје стране обале и почеле су припреме за градњу темеља за будуће стубове моста.

- Радови се изводе и на лијевој и десној обали Врбаса с тога апелујемо на возаче да буду пажљиви јер је на градилишту већи број камиона и радних машина - наглашавају у надлежном градском одјељењу.

Градња новог моста дужине 65 и ширине 11 метара почела је 12. фебруара, а, осим двије саобраћајне траке по три и по метра, биће изграђене пјешачке стазе ширине по два метра.

Из Градске управе наводе да радови обухватају приступне саобраћајнице, проширење улазно-излазних трака на магистралном путу, те уређење обалоутврде.

Пројектом је предвиђено да мост буде грађен системом конзолне градње од челика и бетона као спрегнута конструкција због конфигурације терена и изузетно уског простора на којем се налази градилиште.

Нови мост у насељу Српске Топлице примарно ће бити намијењен за теретни саобраћај, с обзиром на то да ће преко њега циркулисати теретни саобраћај у правцу Источног транзита.