latinica  ћирилица
26/02/2020 |  15:22 | Аутор: СРНА

Стевандић: СДС и ПДП због старог дуга крше Закључке НСРС

Посланици СДС-а и ПДП-а у Представничком дому парламента БиХ подржали су данас да се Приједлог закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког савјета БиХ разматра по хитној процедури због дуга из старе коалиције, оцијенио је посланик у овом дому Ненад Стевандић /Уједињена Српска/.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Видјели сте да је прво господин /Бакир/Изетбеговић тражио смјену господина /Милана/Тегелтије, да то уради Високи судски тужилачки савјет. Када је видио да то не пролази, онда је било оно "има нека тајна веза", па је /Драган/Мектић тражио да се смијени цијели ВСТС - појаснио је Стевандић.

Он је поновио да су посланици СДС-а и ПДП-а подржали данас да Мектићев приједлог буде разматран по хитном поступку због, како је рекао, синергијског дејства старе коалиције.

Стевандић је истакао да ће посланици из Српског клуба и Клуба СНСД-а максимално поштовати одлуке Народне Скупштине Републике Српске приликом гласања на данашњој сједници.

- Тим гласањем нећемо сметати спровођење ствари које су битне, не само за Републику Српску, него и за цијелу БиХ - појаснио је Стевандић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ прихватио је да се по хитном законодавном поступку изјасни о Приједлогу закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког савјета у садашњем саставу, који је предложио посланик СДС-а Драган Мектић.

Хитна процедура усвојена је са 23 гласа "за", 14 против и једним уздржаним, односно уз довољну општу и ентитетску већину. Хитност су из Републике Српске подржали СДС, ПДП и Адил Османовић.