latinica  ћирилица
26/02/2020 |  16:05 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Заплијењено пет тона кокаина, ухапшени држављани Црне Горе (ФОТО)

Претрагом брода "Ареса" у водама Венецуеле у Карипском мору пронађене су још четири тоне кокаина, односно укупно пет тона, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
Полиција улази на брод Ареса (фото: twitter.com/PolicijaCG) -
Полиција улази на брод Ареса (фото: twitter.com/PolicijaCG)

- Наставља се даља претрага - саопштено је из црногорске полиције.

Из ове полиције раније је саопштено да је више црногорских држављана ухапшено у акцији полиције у Венецуели у којој је заплијењена тона кокаина, те да је ову акцију иницирала црногорска полиција заједно са партнерским службама других земаља.

- Брод `Ареса` је лоциран и опсеревиран цијелом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мјерама надзора при сваком уласку и изласку из лука. Након добијања оперативног податка да је кокаин `убачен` на брод, Морнарица Холандије у Аруби пресрела је брод и почела са претресом - наводи црногорска полиција.

Ухапшени су и црногорски држављани који су били чланови посаде. Сумња се да је кокаин тим бродом из Колумбије требало да буде прокријумчарен до једне од лука у западној Европи.

У саопштењу је наведено да је пљенидба кокаина у Аруби резултат конкретне сарадње црногорске Управе полиције са партнерима из Велике Британије, Србије, Холандије и партнерским службама других држава.