latinica  ћирилица
26/02/2020 |  18:02 ⇒ 18:17 | Аутор: СРНА

Мандић: Нема разлога за панику због вируса корона

Министар здравства Федерације БиХ Вјекослав Мандић рекао је да ће након данашњег састанка у Добоју све ентитетске институције боље координисати активности када је ријеч о вирусу корона и да нема разлога за панику.

У случају да је неко лице позитивно на вирус корона, Мандић је навео да само тешки случајеви треба да се упуте у клинички центар.

- Како смо видјели из података о смртности, то су све људи старије животне доби који имају тешке болести, и они су највише погођени, док мала дјеца и млади скоро да преболују без симптома - рекао је Мандић у Добоју.

Он је поновио да ће само витално угрожени бити лијечени у клиничким центрима, док ће заражени бити изоловани и биће праћено њихово здравствено стање.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и премијер Федерације БиХ Фадил Новалић разговарали су данас у Добоју о појави вируса корона.

Састанку је присуствовао министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и представници надлежних институција из Српске и ФБиХ - клиничких центара из Бањалуке, Сарајева, Мостара и Тузле, Републичке управе цивилне заштите, те Института за јавно здравство Српске.