latinica  ћирилица
26/02/2020 |  18:29 | Аутор: СРНА

Вето Бошњака на Закључак НСРС

Клуб делегата бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске данас је донио одлуку о покретању поступка заштите виталног националног интереса бошњачког народа на Закључак Народне скупштине Српске о усвајању информације у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ.
Вијеће народа Републике Српске (Фото: pressrs.ba) -
Вијеће народа Републике Српске (Фото: pressrs.ba)

Ова одлука донесена је након разматрања аката које је усвојила Народна скупштина Републике Српске, саопштено је из Клуба делегата бошњачког народа у Вијећу народа Српске.

Ову одлуку подржало је седам делегата, док је један био против.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су на посебној сједници 17. фебруара Информацију у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ и осам закључака којима се обавезују представници Српске у инстутицијама БиХ да у Парламентарној скупштини БиХ предложе усвајање закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.

У складу са усвојеним закључцима, које су усагласили и потписали предсједници парламентарних политичких партија у Српској, Народна скупштина потврђује приврженост Српске Општем оквирном споразуму за мир у БиХ, посебно изворном тексту Устава БиХ као Анекса четири.