latinica  ћирилица
26/02/2020 |  19:24 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Важно да се произвођачи упознају о подстицајима

Веома је значајно да пољопривредни произвођачи у Републици Српској буду упознати о својим правима и начинима остваривања подстицаја, рекао је руководилац Подручне јединице Градишка Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Драгољуб Малиновић.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Малиновић је, поводом вечерашњег стручно-едукативног скупа под називом "Трансфер нових знања и технологија из области пољопривреде" у селу Кукуље, у општини Србац, рекао Срни да пољопривредници треба да буду упознати и о мјерама које је за њих предвидјело ресорно Министарство, односно Влада Српске.

Он је подсјетио да је још отворен јавни позив за пољопривреднике за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције, за шта је из аграрног буџета Српске предвиђено око 12 милиона КМ.

Према његовим ријечима, око 62 милиона КМ предвиђено је за подстицаје за текућу производњу млијека, меса, поврћа, воћа из аграрног буџета.

Малиновић је нагласио да је веома важно да пољопривредни произвођачи присуствују предавањима, посебно што предстоји прољећна сјетва.

Организатори скупа у Кукуљама су Пољопривредни институт Републике Српске у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Суорганизатори су компаније "Агросокић" из Бијељине и компанија "Морпхо" из Београда.