X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
26/02/2020 |  21:06 ⇒ 21:11 | Извор: Агенције

Отворен први Амазонов супермаркет без касе

Компанија Амазон отворила је свој први супермаркет без касе, у ком нема чекања у реду ни куповине у кешу или провлачењем картица на каси.
Први "Амазонов" супермаркет без касе (фото:  Ted S. Warren / AP) -
Први "Амазонов" супермаркет без касе (фото: Ted S. Warren / AP)

Супермаркет Go Grocery отворен је у Сијетлу, граду у ком је Амазон и основан. Купци се региструју приликом уласка у продавницу скенирањем апликације на мобилном телефону. Камере и сензори прате шта је узето са полица, а наплата се врши са Амазоновог налога по изласку из продавнице.

- Волим погодност буквалног грабљења и одласка - рекао је Арт Кунииуки, менаџер за плате који је у новотвореном маркету купио чоколаду, тјестенину и још неке намирнице, преноси АП.

Приликом породичне куповине само један телефон се скенира и преко њега врши куповина и све што узимају из продавнице наплаћује се са картице корисника који је скенирао телефон приликом уласка.

У Лос Анђелесу планирају да отворе продавницу намирница, али другог типа, у ком неће користити технологију без касе, али детаље још не желе да износе. Компанија не жели да саопштава ни да ли планира да отвори још Go Grocery продавница.

Напомињу и да ту технологију неће донијети у продавнице намирница Whoole foods које су купили прије три године.

Амазон није једини који жели да отвара продавнице без чекања у реду и без новчаника. Раније овог мјесеца је 7/Eleven најавио тестирање такве продавнице у Ирвингу у Тексасу.