latinica  ћирилица
27/02/2020 |  00:23 ⇒ 02:19 | Аутор: СРНА

Додик: Нису тачне тврдње Црнатка

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нису тачне тврдње посланика ПДП-а у Народној скупштини Игора Црнатка да је владајућа већина прекршила закључке Народне скупштине Српске о Уставном суду БиХ.
Милорад Додик (фото: НСРС) -
Милорад Додик (фото: НСРС)

- Није тачно да сам на сједници Предсједништва БиХ гласао за помиловања, како каже Црнадак. Ријеч је о томе да је затражено да Предсједништво помилује лице које је учествовало у терористичком акту и лице које је учествовало у шверцу дроге за шта нисам дао сагласност - рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да није могао другачије да приступи овим питањима.

- Шта сам требао, да пустим онога који је учествовао у терористичком акту и дилера дроге? Ваша логика није ни за малу дјецу - навео је Додик.

Он каже да нема ниједног Србина у Колегијуму Министарства иностраних послова у Савјету министара, јер је Црнадак запошљавао кумове, родбину, шофере, а ово мјесто препустио другима.

- Ви тврдите да смо продали и мјесто директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, што није тачно. Једноставно речено, износите неистине - рекао је Додик који је посланицима предочио инвестиције Владе Српске у локалним заједницама.