latinica  ћирилица
27/02/2020 |  03:15 | Аутор: dnevni avaz

Бањалука: 64-годишњакиња из Шипова признала да је подводила унуку

Оптужена С. М. (64) из Шипова склопила је споразум о признању кривице којим је предвиђено да јој се изрекне казна од седам година затвора због подвођења 11-годишње унуке Сими Савичићу (54), који је због обљубе дјевојчице осуђен на 12 година затвора.

Оптужена је споразум склопила с Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци и тиме је прихватила све наводе оптужнице која је терети за помагање у обљуби дјетета млађег од 15 година, те насиље у породици.

Окружни суд у Бањалуци споразум је прихватио, а изрицање пресуде заказано је за петак.

Због заштите малољетне жртве и осјетљивости случаја, суђење је било затворено за јавност, тако да детаљи споразума нису познати.

Случај је откривен средином септембра прошле године након што су грађани пријавили полицији да 11-годишњу дјевојчицу често виђају у друштву Симе Савичића, лица са криминалним досијеом, с којим се вози у аутомобилу и долази у његов стан.

Услиједила је брза реакција полиције, која је Савичића затекла у стану с малољетницом. С њима је у стану затечена и бака С. М. која је унуку доводила код њега.

Брза реакција

Иначе, Савичић је прошле седмице осуђен на 12 година затвора, такође након што је скопио споразум о признању кривице. Пголашен је кривим за обљубу дјетета млађег од 15 година. У казну му је урачунато вријеме проведено у притвору од 11. септембра прошле године, а одлуком суда остаће у затвору до правоснажности пресуде.