latinica  ћирилица
27/02/2020 |  10:07 ⇒ 28/02/2020 | 07:18 | Аутор: СРНА

У Београду сутра пријем поводом Дана Републике Српске

Представништво Републике Српске у Србији приредиће сутра у Београду свечани пријем поводом Дана Републике Српске и 28 година од доношења првог Устава Републике Српске, а најављено је обраћање српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

На шестом свечаном пријему у Старом двору - Скупштини града Београда, благослов Његове светости патријарха српског Иринеја пренијеће викар патријарха, епископ ремезијански Стефан, а ријечи добродошлице упутиће домаћин пријема, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Према до сада потврђеним најавама, пријему у Старом двору присуствоваће високи званичници Србије и Републике Српске, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

Пријему ће присуствовати и представници дипломатског кора у Београду, угледне личности из свијета културе, умјетности, науке, просвјете, привреде и спорта Србије и Српске и велики број других званица и гостију.

У умјетничком дијелу програма учествоваће Гудачки састав Бањалучке филхармоније и вокални умјетници сопран Миња Шукало и баритон Васа Стајкић.

Пријем почиње у 18.00 часова, а директно ће га преносити Радио-телевизија Републике Српске.