latinica  ћирилица
27/02/2020 |  10:08 | Аутор: СРНА

Затворен гранични прелаз Враћеновићи

Гранични прелаз Враћеновићи, на путу Никшић- Билећа, од данас ће бити затворен због изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу, најављено је из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Влада Црне Горе је раније усвојила информацију о потреби привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи, за период од 90 дана, најкасније до 1. јуна.

- МУП предузима активности на изградњи савременог заједничког граничног прелаза Враћеновићи /Црна Гора/-Делеуша /БиХ/, у Враћеновићима, на путном правцу Никшић-Билећа - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је новац за изградњу граничног прелаза обезбијеђен секторском буџетском подршком ЕУ с циљем унапређења система интегрисаног управљања границом.

Из црногорског МУП-а су навели да ће у периоду затварања граничног прелаза Враћеновићи саобраћај бити преусмјерен на друге граничне прелазе за међународни путнички и робни саобраћај.

То се прије свега односи на гранични прелаз Илино Брдо-Клобук на путу Никшић-Требиње, прелаз Шћепан Поље-Хум на путном правцу Плужине-Фоча, као и на прелазе Ситница-Зупци на путу Херцег Нови-Требиње, Метаљка-Метаљка на путу Пљевља-Чајниче и Шула-Витина на путу Пљевља-Фоча.

У саопштењу се наглашава да ће граничне полиције и царине Црне Горе и БиХ повећаним ангажовањем својих службеника обезбиједити адекватне мјере с циљем убрзања граничних процедура.

- Благовремено ће бити израђен елаборат привремене саобраћајне сигнализације како би се адекватно усмјерили учесници у саобраћају на коришћење алтернативног граничног прелаза. То укључује и постављање сигнализације на раскрсницама Вилуси, Мељине, Билећа и Требиње - закључује се у саопштењу.