latinica  ћирилица
27/02/2020 |  11:34 ⇒ 13:23 | Аутор: ТАНЈУГ

У Пећи убијен, па запаљен бивши припадник тзв. ОВК

У Пећи је ноћас убијен бивши припадник тзв. ОВК, Керим Кељменди, а његово угљенисано тијело пронађено је у запаљеном аутомобулу.

- Nакон добијања информације, јединице полицијске станице Пећ отишле ​​су на лице мjеста, гдjе су затекле возило које је у потпуности обухваћено пламеном. Јединице ватрогасаца су угасиле ватру. Жртва је најпре убијена, а потом запаљена - наводи се у првом полицијском извjештају.

Полиција је о овом догађају обавијештена нешто иза поноћи.

Аутомобил марке "фолксваген пасат", локалних регистарских табилица, пронађен је у селу надомак Пећи, преноси приштинска Коха.

Портал подсјећа, да је име Керима Кељмендија довођено у везу са неким убиствима послије посљедњих сукоба на Косову.

Приштински медији наводе да је брат Ибрахима Кељмендија, једног од вођа Народног покрета Косова.

Кељменди је био веома активан на друштвеним мрежама и често је критички говорио и о активности покојног првог послijератног косовског предсjедника Ибрахима Ругове.

Полицијска управе Пећ и државни тужилац раде на расвjетљавању околности овог случаја који се сматра убиством, наводи полиција.

Брат убијеног, Ибрахим Кељменди, који је бивши члан Народног покрета Косова на свом фејсбук профилу је објавио групну фотографију наоружаних прпадника тзв. ОВК међу којима је и његов брат у друштву са Иљиром Конушевцем и Адрианом Краснићијем.

У коментару објављеном уз фотографију Ибрахим Кељменди тврди да је за убиство његовог брата наводно одговорна Србија.