latinica  ћирилица
27/02/2020 |  13:58 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Вучић: Сит сам придика из БиХ; Трудим се да будем коректан

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да када је ријеч о БиХ, сваки пут се трудио да буде најкоректнији и најтиши.

- Желимо да чувамо стабилност и показујемо поштовање према свима и Србима и Хрватима и Бошњацима. На крају сам их питао шта то замјерају Србији? Онда схватите да постоји једна кампања у региону која жели Србију да оптужи, јер за њих је Република Српска мала да би била за њих проблем. Успут додају и Русију - каже Вучић, на конференцији за новинаре у Београду.

Додаје да и када их питате шта сам то урадио, одговора нема.

Вучић каже да је "сит моралних тирада од оних који имају најмање права да му држе придике".

- Али боље да прећутим и кажем - тјерајте своје, причајте шта хоћете, ја ћу да радим свој посао и да се трудим да направимо што боље односе у Србији - рекао је Вучић и додао да не види срећу у томе да их опсује или каже нешто лоше о њима не би ли стекао политички поен у Србији или Српској.

Упитан да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића да врло благо реагује на пријетње Милорада Додика сецесијом, Вучић је "захвалио" свим Бошњацима и Хрватима што би да, како каже, обављају посао предсједника Србије.

- Препоручујем им да се кандидују за следећег предсједника, да ми не држе моралне и политичке тираде како да се понашам - рекао је Вучић.

Каже да могу да му замјере нешто кад је ријеч о његовим поступцима, али да не могу да му држе придике како да обавља посао предсједника.

- О томе оцјену дају грађани Србије на изборима, а не грађани неких других држва - каже Вучић.

Додао је да неће изговарати теже ријечи и користити своју и снагу земље коју представља да би уносио било какву нестабилност у "ионако крхку ситуацију у региону".