latinica  ћирилица
27/02/2020 |  15:47 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Србија: Трговине снабдјевене, нема повећане потражње

Трговински ланци и продавнице у Србији снабдјевени су свим животним намирницама, нема повећане потражње за било којим производима нити потребе да људи стварају било какве залихе, оцијенили су представници Владе, Привредне коморе Србије и трговинских ланаца поводом ситуације у вези са вирусом корона.

На састанку у Београду договорено је да Привредна комора Србије буде контакт центар посредством којег ће се пратити ситуација и у складу са евентуалним промјенама предузети одговарајуће мјере, саопштено је из ове коморе.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић рекао је да је стање на тржишту Србије стабилно, да нема веће потражње за било којим прехрамбеним производом, као и да су сви представници трговинских ланаца истакли да су залихе уобичајене.

Љајић је додао да је на састанку договорено да се посредством Привредне коморе Србије и Удружења за трговину одржава редовна комуникација са представницима трговаца.

- Нема потребе за стварањем панике или атмосфере која би допринијела било којој врсти нестабилности - поручио је Љајић.

Директор Сектора за интернационализацију Привредне коморе Србије Михаило Весовић рекао је да апсолутно нема никаквог разлога да буде проблема у снабдијевању и да је ситуација под контролом.

Он је додао да је Привредна комора Србије у контакту са представницима трговинских ланаца и пратиће све што се догађа на граничним прелазима и у пограничним мјестима.

Потпредсједник Групације трговаца прехрамбеном робом Привредне коморе Србије Обрад Поповић, који је и директор Домаћег трговинског ланца, истакао је да у трговинама нису примијећене било какве ванредне околности као посљедица ширења вируса корона.