latinica  ћирилица
28/02/2020 |  00:36 ⇒ 07:30 | Аутор: sputniknews.com

Турска узвраћа ударац: Ваздушни и копнени напад на позиције сиријских снага

Турска војска изводи копнене и ваздушне ударе на позиције сиријских снага након погибије 22 турска авиона у Идлибу.

- Наша војска, уз подршку из ваздуха и са копна, изводи нападе на позиције режима (Башара Асада). Наставићемо да изводимо нападе и даље - наводи се у саопштењу администрације предсjедника Турске.

Турска је позвала међународну заједницу и учеснике астанског процеса да преузму одговорност како би се зауставио "злочин против човјечности који врши сиријски режим".

- Наша дјелатност у Сирији се наставља, све док не поломимо руке онима који посежу за нашом заставом - наводи се у документу који је објављен на крају седнице турског савјета безбједности.

Расте број мртвих у ваздушном нападу сиријске авијације

Званичне власти турске пограничне провинције Хатај су саопштиле да је број погинулих у ваздушном нападу сиријске авијације на турски конвој достигао 29.

Турска: Сиријска војска - непријатељска мета

- Турска од сада сматра сиријску војску "непријатљским метама" - рекао је портпарол Ердоганове Партије правде и развоја Омер Челик листу Сабах.

Телевизија НТВ јавља да је званични представник предсједника Турске Ибрахим Калин разговарао са помоћником предсједника САД за националну безбједност Робертом О Брајаном. Нису саопштени детаљи разговора.

У Турској блокиране друштвене мреже

Како јавља Спутњик, у Турској су блокиране друштвене мреже Фејсбук, Твитер, Инстаграм и Јутјуб након вијести да је у Сирији погинуло више десетина турских војника.