latinica  ћирилица
28/02/2020 |  11:21 ⇒ 11:24 | Аутор: РТРС

Први сајам образовања, стипендија и запошљавања Српске 24. априла у Бањалуци

Први Сајам образовања, стипендија и запошљавања Републике Српске посвећен образовању и запошљавању младих одржаће се 24. априла у Бањалуци.
Сајам образовања, стипендија и запошљавања - Фото: РТРС
Сајам образовања, стипендија и запошљавањаФото: РТРС

Организатори, компанија "RS Consulting and Trade", наводе да ће сајам бити реализован под слоганом "Република Српска за младе, млади за Републику Српску", те да ће то бити прилика да се покаже квалитет Универзитета и факултета, као и велики број стипендија за младе које желе да раде, да се едукују и напредују.

Сајам овог типа ради на развоју улагања у едукацију и ставља акценат на академски развој потенцијала младих који желе да своје знање развијају, унапређују, те га употријебе у Републици Српској.

- Млади стручни људи потребни су нашој Републици Српској у којој су се родили и школовали. Зато је потребно да сви заједно учинимо напор и обезбиједимо младим стручњацима и завршеним студентима да остану у Републици Српској. "Остани у Српској, Српска ти нуди посао" је једна од наших порука која ће на сајму бити упућена младим људима који траже посао. Ми ћемо заједно са институцијама Републике Српске радити овај сајам у намјери да помогнемо младим људима да препознају своју будућност у својој Републици - поручили су из организационог тима.

На сајам су позвани представници универзитета, институције, општине и компаније које дају стипендије и нуде запослење након завршеног школовања, да сви на једном мјесту, у Бањалуци покажу да Српска може понудити будућност свима који желе у њој да остану, раде и привређују.

Први Сајам образовања, стипендија и запошљавања одржаће се под покровитељством Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Организатори Сајма су фирма "RS Consulting and Trade" и Унија студената Републике Српске.