latinica  ћирилица
28/02/2020 |  12:15 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Прво засједање Комисије за сарадњу парламената Српске и Србије (ФОТО)

У Београду је одржано прво засједање Комисије за сарадњу парламената Србије и Републике Српске, које су свечано отворили предсједник Супштине Србије Маја Гојковић и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Београд-Маја Гојковић и Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Београд-Маја Гојковић и Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Претходно је у холу зграде Скупштине Србије приређен свечани дочек предсједнику парламента Српске Недељку Чубриловићу.

У радном дијелу Комисије за сарадњу посланици ће разговарати о развоју односа Србије и Републике Српске, о међупарламентарној сарадњи и перспективама регионалне стабилности и безбједности, најављено је раније из Скупштине Србије.

Београд

Комисија ће разматрати парламентарну подршку развоју економско-трговинске сарадње Србије и Републике Српске у кључним областима, са акцентом на сарадњу у области енергетике и инфраструктуре.

Чланови Комисије разматраће и сарадњу на заштити историјског сјећања кроз заједничко обиљежавање годишњица, сјећања на жртве и изградњу и одржавање меморијала.

Прво засједање Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске одржава се на основу меморандума о образовању Комисије за сарадњу два парламента из 2018. године и на основу протокола о сарадњи из 2008. године.

Београд

Рад Комисије након уводних обраћања предсједника парламената водиће потпредсједник Скупштине Србије Верољуб Арсић и потпредсјeдник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић.

 Повезане вијести:

Чубриловић: Mаксимално се посветити темама које нас спајају

У Београду пријем поводом Дана Републике Српске и годишњице Устава (РТРС, 18.00)