X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
28/02/2020 |  13:37 ⇒ 29/02/2020 | 13:15 | Извор: РТРС

Промовисан нови албум Мире Јањанина и Витешког плеса (ФОТО)

Синоћ је у клубу Руди у Бањалуци одржана промоција новог албума легенде бањалучке рок сцене, Мире и Витешког плеса.

Једанаест нових пјесама снимљено је и издато у Музичкој продукцији РТРС-а на албуму под називом "Дар".

- Након 40 година бављења музиком, ваљда сам себи могао подарити један албум, отуда назив Дар - каже Миро и додаје да је овај албум првенствено подстрек младим музичарима да стварају своју музику и снимају албуме јер то недостаје музичкој сцени Републике Српске.

Руководилац Музичке продукције РТРС-а, Дејан Дејановић изразио је задовољство што је баш овај албум прво издање МП РТРС-а у овој, 2020. години од укупно 15 издања, који су изашли из Музичке продукције и позвао ауторе из Републике Српске да дођу са својим пјесмама, јер су Јавни сервис Републике Српске и његова Музичка продукција ту да дају подршку свима.

Бањалучкој групи Витешки плес ово је трећи албум, након албума "Долином љубави" ('93) и "Коме да поклоним љубав" ('95).

Бенд је познат по великим хитовима, попут "Оставићу руже", "Кажи вило бијела", "Добро вече, Бањалуко" и "Мој град", а све ове пјесме написао је и отпјевао лидер Витешког плеса - Мирослав Миро Јањанин.

Фото: РТРС

Уз промоцију албума, синоћ су у Рудију приказана и два нова спота за пјесме "Да ли је она или он" и "Ко сам ја без тебе".

Први спот за пјесму "Да ли је она или он" рађен је у продукцији РТРС-а, а друга пјесма "Ко сам ја без тебе" посвећена је Мириној супрузи Драженки-Драшки Јањанин, а у споту се осим супруге појављују и њихове ћерке.

- Након толико година заједничког живота и брака, био је нормалан слијед да својој супрузи посветим пјесму, она и моје ћерке су моја вјечита инспирација - рекао је Миро.

На крају званичне промоције којој су присуствовали Мирини пријатељи, сарадници, колеге са музичке сцене и из медија, Миро и Витешки плес обрадовали су све присутне живом свирком изводећи неке од својих најљепших пјесама, а концерт су обећали у неком наредном периоду.

Као и на претходним албумима, музику и текст за свих једанаест пјесама потписује Миро, а аранжмане су радили Драган Јовановић- Крле и Александар Локнер. А Витешки плес потписују осим Мире Јањанина и Синиша Томић и Небојша Тица. Албум "Дар" ће се ускоро наћи и на продајним мјестима у Републииц Српској.