latinica  ћирилица
28/02/2020 |  14:11 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Кошарац: Дјелујем у складу са ставовима Парламента Српске

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министра Сташа Кошарац изјавио је да је из медија информисан о писму неких представника међународне заједнице у БиХ упућеном учесницима састанка одржаног 20. фебруара у Источном Сарајеву.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Иако тај допис није стигао на моју адресу, мој став је у потпуности јасан - дио сам репрезентације Републике Српске на нивоу институција БиХ и за мене су обавезујући ставови Народне скупштине Српске која своје одлуке доноси у складу са Уставом и законима, а не ставови неких представника међународне заједнице - нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је додао да је правце дјеловања и министарске активности у потпуности ускладио са закључцима Народне скупштине Републике Српске.

Портал Аргументи објавио је јуче да су на адресу српских представника у заједничким институцијама БиХ, који су присуствовали састанку који је сазвао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик 20. фебруара у Источном Сарајеву, почела да стижу пријетећа писма.

Писма су потписали амбасадор ЕУ у БиХ Јохан Затлер, шеф ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек и отправник послова америчке Амбасаде у Сарајеву Елен Џермејн.

Према писању овог портала, у писму се учесници састанка опомињу да као руководиоци тих служби морају да буду независни од политичког утицаја и да се клоне било каквих активности које могу да доведу у питање њихову независност.