latinica  ћирилица
28/02/2020 |  14:41 | Аутор: СРНА

Специјане јединице полиције у Шиду

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у Шиду, због миграната који на разне начине узнемиравају грађане, бити послате специјалне јединице полиције.
Полиција Србије - Жандармерија (Фото: mup.gov.rs) -
Полиција Србије - Жандармерија (Фото: mup.gov.rs)

Вучић је рекао да су људи у Шиду врло узнемирени зато што им мигранти све чешће упадају у куће и на имање.

- Зато сам замолио /министра унутрашњих послова Небојшу/ Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, Жандармерије... да заведу ред у потпуности и да обезбиједе мир за све - истаакао је Вучић.

Он је рекао новинарима у Горњем Милановцу и да ће специјалне снаге полиције омогућити да грађани Шида не буду таоци мигранти који чекају да пређу у Хрватску.

- Око Шида од сутра можете да очекујете значајно повећање снага јавног реда и мира који ће у потпуности успоставити безбједну зону за све грађане - додао је Вучић.

Он је напоменуо и да је у Шиду дошло до проблема "са нервозом код миграната" које је, како је истакао, "Србија дочекала на најлепши начин".

- Увијек смо говорили - то су људи као и ми и само људи у невољи дајте да им помогнемо - подсјетио је Вучић.

Одговарајући на питање о медијским наводима да Турска више неће задржавати мигранте, Вучић је рекао да те вијести прате надлежне службе у Србији.

- Пратићемо ситуацију и у зависности од потребе и броја људи који буде долазио доносићемо одлуке - рекао је предсједник Србије.

Према његовим ријечима, Србија ће увијек показивати солидарност према мигрантима, али уколико буде затребало знаће да сачува национални и државни интерес.