latinica  ћирилица
28/02/2020 |  15:32 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Од наредне школске године топлије учионице за билећке средњошколце

До наредне школске године биће ријешен проблем система гријања у билећком Средњошколском центру "Голуб Куреш" за шта је Министарство просвјете и културе Републике Српске издвојило 230.000 КМ, изјавила је данас у Билећи министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

Она каже да је Министарство издвојило потребна средства за систем гријања, док школа ради пројектну документацију.

- Тендери и тендерске процедуре су у току, све иде својим планом и сигурно је да наредне школске године ђаци ове школе више неће имати проблем са гријањем - каже Тривићева.

Она је истакла да је то био заиста велики проблем јер се у систем гријања није улагало од оснивања ове образовне установе у Билећи.

Директор Средњошколског центра Голуб Куреш у Билећи Здравка Милићевић каже да је захвална Министарству и Влади што ће ријешити горући проблем ове школе.

- Влада је уложила и 120.000 марака у реконструкцију крова који је, такође, био велики проблем, у реконструкцију струјне мреже смо уложили 60.000 КМ, а трећи проблем је било гријање и је Министарство са Владом ријешило - каже Милићевићева.

Тривићева је посјетила и Основну школу "Петар Други Петровић Његош" у Билећи, гдје је разговарала са руководством и наставницима ове образовне установе.

- Важно је да су управа Школе и радници заиста спремни за све оно што долази у систему развоја образовања. Ми смо их упознали са свим оним шта нас очекује у овој години - каже Тривићева.

Она је напоменула да ће већ крајем марта у скупштинску процедуру бити упућен нови Закон о предшколском васпитању и образовању и измјене и допуне Закона о средњошколском васпитању и образовању.

- Предмет разговора су биле и уписне политике о којима директори школа заједно са локалном заједницом и привредницима требају да разговарају о плановима како би те политике биле реалне - каже Тривићева.