latinica  ћирилица
28/02/2020 |  16:14 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Приједор: Именовани нови чланови Комисије за избор и именовања

На посебној сједници Скупштине града Приједора, разријешени су досадашњи чланови Комисије за избор и именовања и именовани нови.

Предсједник Комисије за избор и именовање је ПДП-ов Далибор Грабеж, замјеник предсједника је СНСД-ова Горана Босанчић, а чланови Раденко Стијепић из СДС-а, Душко Милетић из Самосталног одборничког клуба и самостални одборник Ранко Колар. Овим је испоштована одлука суда, кажу у СНСД-а.

- Предсједник скупштине је, у складу са Пословником, послао допис свим политичким партијама да они доставе своје приједлоге. Оне партије које су испоштовани у Комисји, они који нису жељели да доставе, нико никог не може натјерати да учествује у овим комисијама - рекао је Далибор Павловић, шеф Клуба одборника СНСД-а.

Клуб одборника СДС није подржао именовање члана ове странке Раденка Стијепића за једног од чланова комисије, јер кажу нису консултовани приликом његове кандидатуре.

- Ако он не поштује нас четворо, у контексту да сразмјерно радимо за добробит српског народа, и наших гласача који су нама дали повјерење на заједничкој листи, не вјерујем да је он толико у праву да је на једној страни а нас четворо на другој - навео је Славко Шврака, одборник СДС-а.

- Допис за именовање кандидата Комисије за избор и именовање је дошао од СДС-а са печатом и потписом предсједника Главног одбора. Дакле ја кажем да поштујем одлуку Главног одбора и Извршног одбора - тврди Стијепић.

Иако је на то имао право, ДНС није предложио свог кандидата за члана овог скупштинског тијела.

- Ми већ годину дана указујемо на то да се крше Пословник, Статут, закони. На све те наше чињенице није било разумијевања, доношене су одлуке, сада се те одлуке поништавају па се именују нови, ми не желимо да учествујемо у томе - поручио је Горан Предојевић, шеф Клуба одборника ДНС-а.

На скупштини поништен је закључак од 7. новембра прошле године, којим је одређено да Комисије за избор и именовање спроведе конкурс за именовање управног одбора Агенције за економски развој града Приједора.