latinica  ћирилица
28/02/2020 |  18:34 | Аутор: СРНА

Српска - трајна категорија

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Београду да у Републици Српској постоји јасно опредјељење очувања Српске, која је трајна категорија створена да би чувала слободу српског народа на том простору, те поручио да је српски народ свјестан да нема слободе без Српске.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

Додик је новинарима у Београду, уочи пријема поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, и 28 година од доношења првог Устава Српске, рекао да су све ове године од потписивања Дејтонског мировног споразума Српска и њене институције биле изложене сталном настојању њиховог нестанка, иза чега су стајали коалиција Бошњака и међународног фактора, предвођеног САД.

- Увијек су креирали рјешења да сломе надлежности Српске. Ми смо данас више него икада изложени бјелосвјетским притисцима - нагласио је Додик.

Он је поручио да нико није побиједио српски народ на начин да му наметне јарам и да је рјешење за ситуацију у БиХ да Република Српска очува своју уставну позицију, да се врати на изворни Дејтон и да се сарађује у региону.

Додик је захвалио Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу за сву помоћ Српској.

- Ово што данас имамо је доказ да је Република Српска вољена и да нећемо одустати од права да је бранимо. Рјешење је да се окренемо пријатељима и онима који су показали да нас уважавају, а да се окренемо од оних који то не чине - нагласио је Додик.