latinica  ћирилица
28/02/2020 |  21:06 ⇒ 21:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Протести у Паризу, евакуисана жељезничка станица (ВИДЕО)

Париска полиција евакуисала је вечерас жељезничку станицу Гар де Лион након што је пожар захватио више возила паркираних у близини.
Париз - протести  (Фото:cnbc.com) -
Париз - протести (Фото:cnbc.com)

Полиција је саопштила да је пожар под контролом, али је из околних улица са обала Сене и даље могуће видјети пламен, јавља АП.

Сат који се налази на улазу у станицу такође је обавијен густим димом.

Полиција је саопштила да је неко намјерно запалио један скутер недалеко од станице у вријеме док се ту данас одржавао непријављени концерт, након чега се ватра брзо проширила на оближња паркирана возила.

За сада, како је навела полиција, нема података о повријеђенима.

Локални медији су објавили да је пожар подметнут након што су током концерта једног репера из Конга избили сукоби, пренео је АП.

Све се догодило на крају забрањеног протеста противника одржавања концерта звијезде Конга, пјевача Фалија Ипупе, саопштили су ватрогасци.

Напетост је преиј пожара била велика између двије групе демонстраната који су за и против пјевача. Противници сматрају да је Ипупа близак бившем предсједнику Жозефу Кабили и његовом насљеднику Феликсу Чисекедију. Полиција је претходно забранила окупљања и привела је десетак демонстраната.