latinica  ћирилица
28/02/2020 |  21:36 ⇒ 21:38 | Аутор: Б92

Ђоковић: Надао сам се да ће Монфис промашити сервис на меч лоптама (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић каже да му је смиреност помогла да преброди тешке ситуације у мечу са Гаелом Монфисом.
Новак Ђоковић - Фото: Facebook
Новак ЂоковићФото: Facebook

Српски тенисер је послије преокрета успио да савлада Француза са 2:1 (2:6, 7:6, 6:1), спасивши чак три меч лопте у другом сету.

- Имао сам срећу да пронађем начине да се вратим у други сет. Имао сам сет лопте на 5:4 и 6:5. Гаел је играо фантастично, никад боље. Јако га је тешко пробити када игра онако у одбрани. Жао ми је због њега, његов наступ је био изванредан - рекао је Ђоковић.

Новак је по ко зна који пут показао менталну чврстину, какву нема ниједан други тенисер на планети.

- Претпостављам да је данас био један од мечева када сам морао да буде миран у тешким тренуцима. Нисам имао много успјеха са сет лоптама, много пропуштених шанси. У тај-брејку је имао 6:4, надао сам се да ће промашити сервис, да ми да шансу да уђемо у рели. Имао је и повреду која му није дала шансу да игра добро као у прва два сата. Надам се да ће да се опорави, јер ако игра овако, он ће бити један од најбољих играча на свеијту ове године - додао је Ђоковић.

Новак ће у финалу играти против Стефаноса Циципаса (субота, 16.00), а тренутни скор је 2-2 у побједама.

- Стефанос је један од лидера нове генерације. Веома је посвећен, талентован, харизматичан. Веома га добро познајем. Може да се каже да када је играо у јуниорској конкуренцији, видјело се да ће бити и у сениорској међу најбољим играчима. То је финале, свако то може да добије. Надам се да ћете доћи сутра и да ће атмосфера бити добра - закључио је Новак.