latinica  ћирилица
29/02/2020 |  08:20 ⇒ 08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Медији: Турске снаге уништиле сиријски систем "панцир С-1"

У одмазди за 33 убијена турска војника у Идлибу, Турска је уништила и један противваздушни систем "панцир С-1" снага сиријског режима, јавља "ЕХА Њуз".
ПВО систем "панцир С1" - Фото: РТС
ПВО систем "панцир С1"Фото: РТС

"Панцир С-1", руске производње, који се користи за уништавање различитих ваздушних циљева уништен је дроном турске војске.

Радар је, како преноси ЕХА Њуз, био активан током напада беспилотне летjелице, а снимак је завршио на друштвеним мрежама.

Турска станица ТРТ јавља да је турска војска, осим тога, уништила и постројење за производњу хемијских средстава сиријског режима у Алепу.

У међувремену је стални руски представник у УН Василиј Небензја поручио да сиријска војска "има пуно право да одговори на терористичке нападе на својој територији".

- Ми не можемо забранити сиријској војсци да испуни одредбе утврђене резолуцијама Савjета безбjедности у борби против тероризма у свим његовим видовима, посебно на својој територији - територији суверене Сирије - додао је Небензија, а преноси Тас.

Турски предсjедник Реџеп Тајип Ердоган и руски предсjедник Владимир Путин договорили су у телефонском разговору да се ускоро састану како би разговарали о насиљу у Сирији, дан након што су у нападу сиријских прорежимских снага, које подржава Русија, убијена 33 турска војника.