latinica  ћирилица
29/02/2020 |  08:35 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Тринаестогодишњи Лазар Микић из Приједора донирао пола метра косе

Лазара Микића из Приједора одлучио је да постане донор властите косе. Он је примјер и дјеци и одраслима, јер је своју косу донирао за перике малишанима обољелим од рака.

Тринаестогодишњи Лазар Микић пуштао је косу протеклих пет година. Каже, то је била његова велика жеља, а родитељи су га подржали у томе. Ради дуге косе, постао је препознатљив и у школи и на тренинзима Фудбалског клуба Радник у насељу Урије.

Иако је његова мајка Мирјана фризерка, он је, каже, сам његовао своју косу. А онда, када је она достигла жељену дужину, с родитељима је одлучио да је донира за перике малишана обољелих од рака.

Лазар овим гестом жели да буде примјер другој дјеци, али и одраслима, у нади да ће и они учинити исто.

Након пет година пуштања косе, овај тринаестогодишњак се ошишао пред нашим камерама. Ошишала га је његова мајка и донирали су више од пола метра Лазареве косе. Лазар је иззетно задовољан новом фризуром и истиче да се није покајао што се ошишао јер је коса отишла тамо гдје и треба.

Лазар је срећан, јер је помогао онима којима је помоћ најпотребнија. Он, зна да је здравље најважније, а посебно га радује јер ће његов поклон неком малишану уљепшати живот, пун тешких болничких искушења.