latinica  ћирилица
29/02/2020 |  08:44 | Аутор: РТРС

Данас промјенљиво облачно уз сунчане периоде

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промењењиво облачно вријеме са сунчаним периодима.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

До краја дана очекује се повећање облачности са југозапада и прилив топлог ваздуха, али уз повремене сунчане периоде и суво, саопштено је из Републичког ходрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужних смјерова, у планинама на моменте појачан.

Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до осам, на сјеверу и југу од 10 до 14, на планинама од нула степени Целзијусових.

Јутрос преовладава мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, а по котлинама и уз ријечне токове има магле или ниских облака.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница и Калиновик минус 12, Соколац минус 10, Хан Пијесак минус осам, Чемерно минус седам, Гацко, Бугојно и Шипово минус пет, Бањалука, Мркоњић Град, Приједор и Рибник минус четири, Нови Град минус три, Сарајево, Билећа, Ливно, Добој, Рудо, Сребреница и Фоча минус два, Бијељина, Тузла и Вишеград минус један, Мраковица нула, Требиње један, Бихаћ два, Мостар четири степена Целзијусова.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос износи 43 центиметра, на Чемерном 27, Сокоцу и у Калиновику 20, Сребреници 14, Гацком осам, а у Рудом један центиметар.