latinica  ћирилица
29/02/2020 |  12:39 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Позив на убиство Додика посљедица атмосфере креиране у Српској

Позив на убиство српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика посљедица је атмосфере сукоба која је креирана у Републици Српској, оцијенио је експерт за тероризам и екстремизам Џевад Галијашевић.
Џевад Галијашевић (фото: insajder.in) -
Џевад Галијашевић (фото: insajder.in)

- Креирана је атмосфера сукоба. Споља то раде странци, на унутрашњем плану то раде поједине српске партије – СДС и ПДП. Оне стварају атмосферу да је највећи проблем за Србе Милорад Додик. Уопште их не занима да ли ће Република Српска изгорети у њиховом обрачуну са СНСД и са Додиком - рекао је Галијашевић за ТВ Пинк.

Он је додао да су СДС и ПДП заправо партнери политике Бакира Изетбеговића, а да је резултат те политике мржња према Додику.

Галијашевић је напоменуо да се увијек питао како се десило да у вријеме НДХ, док се спроводи геноцид на Србима, три Србина буду министри, а њих и шест или девет генерали, те навео како постоје људи који су на то спремни.

Говорећи о мигрантској кризи, Галијашевић је оцијенио да мигранти представљају реалну пријетњу, те да су цивили у Идлибу заправо таоци "Нусра фронта".

- Турска ово ради из очајања. Пуно је уложила у дестабилизацију Блиског истока. Многе терористичке организације, у ствари, су резултат турског дјеловања - навео је Галијашевић.