latinica  ћирилица
29/02/2020 |  13:25 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Бањалука: Око 850 каратиста на турниру Српска опен 2020 (ФОТО)

У Бањалуци се одржава Међународни карате турнир -Српска опен 2020 у катама и у борбама на којем учествује око 850 спортиста из земаља региона, Шведске и Аустрије.
Бањалука: Међународни карате турнир - Фото: СРНА
Бањалука: Међународни карате турнирФото: СРНА

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске ће наставити да подржава овај међународни турнир, који ће сигурно постати традиционалан, рекао је в.д. помоћника ресорног министра Марио Ђуран. 

- Број такмичара на овом турниру је доказ да карате већ дуго има традицију у Републици Српској и врхунску међународну сарадњу - истакао је он.

Потпредсједник Балканске карате федерације Синиша Гатарић рекао је да Карате савез Републике Српске први пут у Бањалуци организују манифестацију "Српска опен 2020"године, чији је циљ промоција спорта, младости, Бањалуке, Републике Српске и БиХ.

Фото: Срна

- Циљ такмичења је да се изврши одређена селекција и провјера наших такмичара за предстојећа међународна такмичења -истакао је Гатарић, који је и члан Управног одбора Карате савеза Републике Српске.

Предсједник Карате савеза Републике Српске Мирољуб Кременовић навео је да ће овај турнир бити традиционалан у Републици Српској да би спортисти могли да покажу квалитет како у борбама, тако и у катама.

- Ово је и изборни турнир за сву дјецу у БиХ за одлазак 7. марта у Београд на Балканско првенство за сениоре, док ће за два мјесеца у Србији бити одржано дјечије првенство у каратеу - појаснио је Кременовић.