latinica  ћирилица
29/02/2020 |  17:09 | Аутор: СРНА

Далибору Јовичевићу одређен једномјесечни притвор

Основни суд Брчко дистрикта одредио је данас једномјесечни притвор Далибору Јовичевићу, осумњиченом да је 12. фебруара убио оца Славка у породичној кући у насељу Брезово Поље, саопштено је из Тужилаштва дистрикта.
Брчко - Основни суд - Фото: РТРС
Брчко - Основни судФото: РТРС

Притвор је одређен на приједлог Тужилаштва дистрикта због опасности од бјекства, будући да се 15 дана за њим трагало.

Јовичевић је осумњичен да је у породичној кући, у којој је живио са родитељима, више пута ударио аутоматском пушком оца у главуз усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт. То се десило док су њих двојица били сами.

Он је осумњичен и за неовлаштено држање аутоматске пушке "М70", коју је користио за почињење убиства, а касније је закопао у дворишту заједно с припадајућим шаржерима и муницијом.

Далибор Јовичевић ухапшен је у четвртак, 27. фебруара, у Сарајеву након што је био у бјекству 15 дана и за њим је била расписана потјерница.

У просторије Тужилаштва дистрикта доведен је јуче гдје га је одмах испитао тужилац и предложио надлежном суду да му одреди притвор, што је Основни суд на даншњем рочишту прихватио.

Тужилаштво, у сарадњи са Полицијом дистрикта, наставља истрагу против њега за кривична дјела убиства /на свиреп начин/ и недозвољеног држања оружја или експлозивних ствари, саопштено је из брчанског Тужилаштва.